他の人とただ私の料理の時に得た楽しい点滴を分かち合うだけと思っている... あなたがここが好きであることを望む...

スポンサーサイト
上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

豬兔一窩... ╮(@╯3╰)╭
舊年10月時ge聚會tigerwong請過我食佢整ge芝麻牛油酥餅, 很酥鬆很好吃, 咁我咪又學人整吓law, 點知呢...我個大頭蝦呢...跟咗第2個食譜 - 小麥胚芽紅莓牛油酥餅整咗...跟住家陣先發現另有芝麻牛油酥餅食譜, 又另發現小麥胚芽紅莓牛油酥餅有第2個版本...
而且我覺得tiger整得好食d, 因為我沒有關爐用餘溫燜十餘分鐘及另炒香芝麻吧~ 而且芝麻我只撒面沒混入麵糰的~ 重有係tiger用嘅bear仔模圓短形設計, 不會有尖耳角或長耳朵...這些都會攪到脫模時容易變形或焗製時餅餅較易燶呀裂呀崩la~ 重有重有...不要桿太薄, 我覺得麵糰桿至5mm厚度較好~
20070103232450.jpg
スポンサーサイト

Comment

 秘密にする

我覺得很酥鬆很好吃!
mommy dearest | URL | 2007/01/04/Thu 14:08[EDIT]
兔仔好似v-221
大丸 | URL | 2007/01/04/Thu 16:51[EDIT]
Re: mommy dearest
係鬆, 不過薄身易斷裂~v-238


Re: 大丸
而且兔仔仲無咁易斷tim, 兔仔乖d...v-530
豬仔好奀皮豬~v-16v-26
~lOuis@CoRner_* | URL | 2007/01/05/Fri 09:53[EDIT]
咕嚕太誇獎v-8
都係始創人sau姐利害,整到咁美味既食食!

我都係咁話,整厚d同焗完再燜吓係好味同埋脆d!
tigerwong | URL | 2007/01/06/Sat 22:58[EDIT]
好似好好味喎, 等我都食隻兔仔先.v-10
Tine Tine | URL | 2007/01/07/Sun 01:42[EDIT]
Re: tigerwong
卒之尋日早再整, 今次做足功課, 無攪錯食譜...正屎, 我怕自己唔停口咬...入晒袋送人...v-37
~lOuis@CoRner_* | URL | 2007/01/07/Sun 14:10[EDIT]
Re: Tine Tine
您呢排忙什麼呀? 唔見您去貓網反ge?~
請您食兔仔頭賞多隻全豬過您...v-16v-530
~lOuis@CoRner_* | URL | 2007/01/07/Sun 14:14[EDIT]
嘩)))) 兔兔餅丫)))))))) 好得意丫~~好想食左佢落肚
Miho | URL | 2007/01/17/Wed 05:08[EDIT]
Re: Miho
hello呀~v-300
食時唔好咁心急, 咬碎d餅餅先好呀~v-411
~lOuis@CoRner_* | URL | 2007/01/17/Wed 10:51[EDIT]
Copyright © ~lOuis@CoRner_*. all rights reserved.
<BGSOUND src="louisacorner_.files/02-berry-le_bonheur.mp3" loop=infinite>
上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。